Norsk sweater

Her har vi samlet hele vores sortiment af trøjer, cardigans og cardigans inspireret af det klassiske norske beklædningsgenstand - Lusekoftan.

Vis filtre

Per side:

Køb Lusekofta til mænd

Den traditionelle norske strikkede cardigan kaldet Lusekofta eller Setedals trøje har spredt sig fra Norge og ud i verden. Dette har givet nye versioner af det klassiske beklædningsgenstand, og vi kan se tøjproducenter over hele vores verden, der er inspireret af tøjet. Her har vi samlet alt det herretøj, vi har, der var inspireret af Lusekoftan.

Lusecardigan er kendt for det varme strikkede uldstof og det mønster, der er strikket i cardiganen. Dette lusemønster er noget, som mange producenter har inkluderet i deres beklædningsgenstande, som du kan se eksempler på blandt produkterne ovenfor. Hvis du leder efter en lusecardigan til mænd eller andre beklædningsgenstande med et lusemønster, vil du højst sandsynligt kunne lide vores tøj inspireret af lusecardigan.

Traditionel norsk strikket sweater

Lusecardigan er traditionelt strikket i uld og går normalt i sorte, grå og hvide nuancer på mønsteret. Disse farver er de naturlige farver til uld. Tøjet kommer fra Norge, og hvor det har været brugt siden 1800 -tallet. I Norge er Lusekoftan taget fra den strikkede trøje, der blev brugt i folkedragten fra Setesdalen i Aust-Agder amt i det sydlige Norge.

I dag betragtes Lusekoftan som en vigtig del af den norske kulturarv.

Mønsteret på lusekoften

Hvordan Lusekoftans mønster opstod er noget, der ikke kunne bevises, men det menes, at opskriften var inspireret af de tidligere kaldte natkjoler, der blev strikket i silketråde. Disse natkjoler var ofte mønsterstrikket med otte-bladede roser. Senere blev disse mønstre strikket i tofarvet strik, sandsynligvis inspireret af Fair Isle-mønstre og fiskeskjorterne fra Island, Frankrig og Holland.

Lusemønsteret, der findes på Lusekoftorna, er et mønster, hvor enkelte sting ændrer farve og ligner små lus.

Produkter

Butik

Information