Cardigans

Her finder du alle vores cardigans og kister.

Vis filtre

Per side:

Om Cardigan.

Cadrigan eller kofta er en type strikket jakke fra det 16. århundrede, men som en overlejring til kvinder har den været i brug siden 1700-tallet. Den tricoted jakke blev brugt i det 19. århundrede.

Jakken er en langærmet lige strikket cardigan. Normalt er det v-halset og har en raglan beskæring. Oprindeligt var der en militærjakke af børstet, strik op min dangle af pels. Beklædningen fik navnet i 1854 efter kommandanten, den syvende jarl af Cardigan, James Thomas Brudenell, der boede mellem 1797-1868.

I 1900'erne kom den magtesløse model ind, og i 1960'erne blev det en stor mode takket være den musikalske My Fair Lady.
Dagens Cardigan.

Nu ændres mode meget hurtigt og fra den tynde lyse kasket eller kisten er de lange og endnu tykkere modeller af beklædningen blevet meget populære. Som du kan se i nogle af vores modeller, er der også modeller, hvor du har en delt side fra bunden op til taljen, men det er på de lange modeller, når de skal være ekstra komfortabel og har en ekstra elegant look.

Kardiganserne du ser i dag har meget lidt at gøre med dem, der bruges af militæret i det 19. århundrede, næsten alt det samme er, at det er en strikket sweater.

Produkter

Butik

Information