Leffe tøj og merchandise

Her finder du vores brede sortiment af varer fra den belgiske øl Leffe.

Vis filtre

Per side:

Ølmærket Leffe på tøj

Blandt ølkendere er den belgiske øl Leffe et velkendt navn, og ølen markedsføres som en premiumøl. Vi er glade for at kunne tilbyde en bred vifte af tøj, der hylder den klassiske klæbrig øl Leffe med blandt andet T-shirts, tanktoppe og langærmede skjorter i sortimentet.

Her kan du kun bære Leffe-logoet i tekstformat, eller hvorfor ikke det skjoldformede logo, der findes på ølmærker.

Leffe - Fra klosterøl til kommerciel og værdsat ale

Leffe må ikke betragtes som et perfekt eksempel på klosterøl. Øl begyndte at brygges siden 1240 i klostret Notre-Dame de Leffe i Belgien. I dag brygges ølen dog på et kommercielt bryggeri i den belgiske by Leuven. Opskriften indeholder ofte urter og krydderier, som munkene ofte brugte.

I årenes løb har øl Leffe lidt flere katastrofer sammen med klosteret, hvor det blev brygget. I år 1460 blev klosteret ødelagt af en omfattende oversvømmelse. I 1466 blev klosteret i brand. I 1735 blev bryggerisektionen beskadiget af tropper, som derefter blev anbragt i klosteret. I 1794 blev klosteret forladt, og bryggeriet blev fuldstændig ødelagt som et resultat af den franske revolution. Men mere end 100 år senere - i 1902 vendte munkene tilbage. I 1952 kunne ølproduktionen genoptages, og Leffe har derefter overlevet alle katastrofer.

Leffes logo

Leffes logo består af en skjoldformet ramme i gule nuancer og med portræt af klosteret Notre-Dame de Leffe. Under billedet er tekstlogoen Leffe i klassisk gotisk stil, og lige under er Anno 1240. Hele logoet viser ølens oprindelse, og selvom det brygges et andet sted i dag, er det stadig så klart, hvad ølen har overlevet.

Produkter

Butik

Information