Trækhammere og nordiske smykker

Her har vi samlet alle vores smykker med gammel nordisk oprindelse. Den mest klassiske er Thors hammeren, som vi har i mange varianter, men du kan også finde flere forskellige smykker med runer, oden ravn og meget mere.

Vis filtre

Per side:
Side 1 af 3
Side 1 af 3

Her har vi samlet alle vores smykker med torso hammer og andre norske koblede smykker.

Thor hammere som smykker.

Iført Thor's hammer som et smykke er ikke noget nyt. Det er noget der har eksisteret siden vikingetiden, som kaldes den skandinaviske jernalder sidste gang. Under denne tid var asatron den dominerende religion i nord og en af ​​de store guder var den mægtige Tor.

Torden Gud var blandt andet kendt for sin hammer, som han slog med skyerne, som ifølge asatron skabte torden.

Hammeren var et meget stærkt symbol på asatron, og frem for alt blev symbolet vigtigt for asatron efter kristendommens introduktion i nord. Det blev et slags symbol for at vise, at du holder fast i den gamle tro, og hammeren blev brugt som smykker af både mænd og kvinder. De smykker du har fundet, har været så gamle som fra salgsalderen (den yngre stenalder) og de fleste er lavet i sølv, selvom du også har fundet smykker fremstillet af jern.

Symbolen for hammeren Mjölner for asatron ville være som at sammenligne korsets vægt som et symbol på kristendommen.

Mjölner eller Torshammare som halskæde er meget populær her i nord end i dag, og ligesom i vikingetiden er hammeren i mange forskellige udgaver og designs. Vi har en bred vifte af halskæder med torso hammer, og du kan finde alt her.

Vi har torso hammer på ringe og armbånd.

Thor hammere som billeddannelse.

Navnet på hammeren er kendt som Mjölner og siges at blive båret af den mægtige tordengud Tor. Hammeren siges at være blevet smedet af dværgerne Sindre og Brokk, der lavede hammeren ved en væddemål med den listige Loki. Loki havde gjort af med gudene, efter at han havde afskåret Tors kones hår.

Satsningen med dværgbrødrene Sindre og Brokk betyder, at de producerer tre gaver til guderne Tor, Oden og Frej. Loki producerer i sin tur tre egne gaver til gudene. Hvis gudene vælger brødrenees gaver i stedet for Lokes, får Sindre og Brokk Loki's hoved.

Gaverne Sindre og Brokk bringer ud, er Draupner til Oden, det magiske skib Skidbladner til Frej og hammeren Mjölner til Tor. Guderne vælger de dværgbrødres gaver, og Loki mister væddemålene.

Loki er dog meget listet og siger, at de får hovedet som lovet, men de må ikke skade nakken, når nakken ikke er en del af hovedet selv. Dværgbrødrene har derfor mistet deres fortjeneste, som de hævdes ved at sy Loes mund tilbage. Munden sidder fast i hovedet, som de har vundet.

Ifølge Asatron bruger Asagud Tor sin hammer til at flirte mod skyerne på himlen og derved skabe torden. Hammeren smider også Tor mod forskellige mål, hammeren rammer altid målet og vender derefter tilbage til ashems hånd. For at kunne fange hammeren, der går tilbage, havde Tor en jernhandske ved navn Járngreipr.

Billeder af Thor's hammer er fundet både på runesten og i form af smykker. De absolut ældste smykker, der er fundet med billedet af Mjölner, har været fra den tidlige jernalder og dermed før den såkaldte "vikingetid". Billederne i form af smykker blev imidlertid mere almindelige, da kristendommen havde rodfæstet i de nordiske lande. En ønskede at vise med smykker, at man holdt den gamle tro og dens traditioner.

Produkter

Butik

Information