Flat caps

Her har vi samlet alle vores gubbkepsar og forskellige modeller. Her findes alt fra Golfkepsar, Baker Boy Caps, Flat caps med mere.

Vis filtre

Per side:

Gubbkeps - også kaldet Flat cap

Gubbkepsen som oftest kaldes i Sverige, har meget mange navn. Flat cap er intet navn som ellers bruges mest for benämningen af ​​denne samling af forskellige kepsar. Andre navn er Scally cap og Golfkeps med mere. Kepsen er populær inden for forskellige klædstilar under 2020-talet, men det er egentlig et meget gammelt tilbehør. Man har lyckats spåra kepsarnas ursprung hela vägen tillbaka till norra England under 1300-talet.

Gubbkepsarnas store genombrott kom dock at dröja til 1800-talet da forskellige modeller af Flat Caps virkelig satte fart i både England og Irland. Sedan dess har gubbkepsarnas popularitet kommet og gået rundt i mængder af forskellige genre over hele verden.

Vi har til eksempel kunnet se nogle modeller få fart på golfen og deres specielle klædstilar fra Skottland. En model af gubbkeps dök også op en runde inden for hiphoppen og skaten under 1990-talet efter at klädmærket Kangol har taget en ny moderne variant.

Baker Boy Caps - Peaky Skygger

Under 2010-talet så fik de gamle modeller af keps som oftest kaldet Baker Boys Caps fart igen, på grund af TV-serien Peaky Blinders. Baker Boy Cap er ingen flad kasket men meget tæt på design og blandes derfor ofte sammen med bare flade kasketter.

Baker Boy Caps kaldes også ofte for Newsie cap eller Newsboy cap. For visst kan vi se den lille dræbte som står og holdes som går ned over øjnene og som ropar ud af dagens nyhedsrubriker, jeg hopper om at sælge flere nummer af dagens tidning.

Baker Boy Caps er den samme type, som vi ser på byggarbetarna som 1932 sidder 260 meter op i luften og spiser frokost på en jernbalk, på billedet som kaldes "Lunch atop a skyscraper". En velkendt billede som fotograferedes ved byggeriet af Rockefeller Center.

Produkter

Butik

Information