Bandana damer og herrer

Bred vifte af bandaner til virkelig gode priser. Her finder du alt fra klassiske bandanas til lækre bandaner med trendy design.

Vis filtre

Per side:

Køb bandana online

Hos os finder du en lang række bandanas med blandet design. En klassisk bandana er helt firkantet og har et såkaldt Paisley-mønster. Paisley-mønster har et mønster, der viser en grøntsag formet som en dråbe.

Vi har bandanas med paisley mønstre sammen med mange andre typer mønstre.

Hvad er en bandana?

Bandana er en snus, hvilket betyder et stort firkantet og ofte mønstret lommetørklæde. Navnet snus stammer fra det faktum, at det oprindeligt blev brugt ved snyderi efter brug af snus. Det engelske navn er virkelig Kercheif, men den snusede klud er mest kendt som bandana.

Bandana kommer fra ordre Bandhana, som frit oversat betyder "en knude".

Bandanan er et meget klassisk tøj, der har været brugt som pandebånd, hovedbeklædning, tørklæde eller lommetørklæde i over hundrede år.

Hvad er paisley mønster?

Paisley er et mønster, hvor du kan se et grønt tørklæde formet som et buet dråbe. Grøntsagen er tilbagevendende og danner sammen med andre detaljer et mønster. Paisley kommer fra Persien, hvor den oprindeligt blev kaldt Buta, som på hindi betyder blomst. I løbet af det 19. århundrede blev mønsteret meget populært i tøj og i 60'erne, der bragte mønsteret tilbage til livet, da det optrådte på både tapeter og slips.

Pailsey, hvis navn kommer fra den skotske by med samme navn. Byen siges at være oprindelsen af ​​mønsterets popularitet.

Paisley-mønstre har længe været almindelige på bandaner og er endda blevet kendt under navnet bandana-mønstre.

Bandana som en åndedrætsmaske

Et billede, vi ofte har af bandanaen, er cowboys med bandana omkring halsen eller op over næsen. Der vil vi sandsynligvis gerne se bandanaen som et tøj til banditter for at skjule deres ansigt. Det var selvfølgelig tilfældet, røverne skjulte deres ansigter med bandanaen ved først at bære det rundt om halsen og derefter trække det op over deres næser.

Men masken blev også båret som det palæstinensiske sjal (shemagin) gjorde i Mellemøsten. De havde bandanaen rundt om halsen, så de hurtigt kunne trække den op over deres ansigter i vinden, der trak sand i luften. Bandanen fungerede derefter som en åndedrætsmaske, der forhindrede sandstøv i at indånde.

Hvis du så tændte for bandanaen, beskyttede den nakken mod sollys.

Produkter

Butik

Information