Berets

Her finder du hele vores udvalg af militærbasker.

Vis filtre

Per side:

Køb militærbasker online

At baretten er et tilbehør, der meget ofte ses på militær- og politifolk, er nok ikke noget, der kommer som et nyt faktum for de fleste. Det er en klassisk tradition, der går langt tilbage.

Hos os finder du en bred vifte af specifikt militære typer af baretter i forskellige farver.

Hvordan forstuver man en baret?

Hvis du vil bære din militærbasker på den rigtige måde, skal du gemme den ned mod dit højre øre. Den nemmeste måde at gøre dette på med en uldbasker er at lægge den i blød i varmt vand. Tag for eksempel et varmt brusebad med din baret på, og form derefter bareten ved at trække den ned over dit højre øre. Rul derefter bareten sammen med klappen først og læg den så ned, så den kan tørre.

Hvordan skal en baret sidde?

Som tidligere nævnt bør du stikke baretten ned mod højre øre. Så skal baretten sidde to fingre vidt fra øjnene.

Når nakkestropperne justeres bagpå, kan disse sys ind i elastikken, så stropperne ikke er synlige.

Baretter som militært tilbehør

Baretter kan ses som et fællesnavn for mange forskellige modeller af kasketter med forstuvninger. Så er der de klassiske baretter, som vi ser som militære, men som også kan bruges af for eksempel politi og sikkerhedsvagter. Det er ikke helt usædvanligt, at baretter ofte er kommet til at blive forbundet med eliteforeninger som de grønne baretter i USA.

Bareterne bruges normalt ikke i kamp, ​​da de hverken er camouflerede eller yder særlig god beskyttelse mod sol eller kulde. Der er dog tilfælde, hvor kamptropper har båret baretter.

En klassisk militærbasker er den lyseblå FN-basker. Under FN's første rigtige fredsbevarende operation som var på Sinai-halvøen i Egypten, havde FN-soldaterne brug for noget for at vise, at soldaterne ikke var kombattanter i den igangværende konflikt. Der skulle hurtigt noget til, der klart kunne gøre det muligt at skelne, hvem der var kampsoldater i konflikten, og hvem der var FN-soldater. Derfor blev hjelmene hurtigt malet om i lyseblå og lyseblå baretter blev bragt frem. Disse lyseblå hjelme og baretter har overlevet som en detalje, der viser, at en soldat netop er en FN-soldat lige siden.

Produkter

Butik

Information