Shemaghs

Stort sortiment af shemaghs, palæstinensiske sjaler til dejlige priser. Her finder du både klassiske farver og sjaler med et lidt hårdere mønster.

Per side:
Side 1 af 2
Side 1 af 2

Hvad betyder palæstinensisk sjal?

Palæstina-sjal er faktisk et svensk kaldenavn for hovedtørklædet, der faktisk kaldes Keffiyeh, Shemagh, Hattah, Mashadah og mere. Sjalet er virkelig almindeligt i hele Mellemøsten, men har fået sit svenske kaldenavn, da sjalet er blevet et symbol på krigførende palæstinensere.

En, der er blevet stærkt forbundet med det palæstinensiske sjal, er Yassir Arafat, der havde en anden vægt sort / hvid palæstinensisk sjal rundt om hovedet. Hans palæstinensiske sjal blev stukket på hovedet med en såkaldt Agal, som er en tigerring, som du bærer over hovedet.

I Sverige ser vi normalt sjalet brugt som et tørklæde eller tørklæde omkring bærerens hals. Men det er virkelig et hovedtørklæde, der kan foldes i forskellige stilarter rundt om hovedet. Sjalens store størrelse tillader det med den rigtige foldning og trækkes praktisk talt ned over ansigtet for at beskytte mod sand og sol.

Det traditionelle palæstinensiske sjal var lavet af bomuld og uld, hvilket gør det tørt meget hurtigt og holder bærerens hoved varmt.

Hvad betyder mønsteret af det palæstinensiske sjal?

Klassisk med det palæstinensiske sjal er dets gittermønster. Dette er en meget gammel detalje, der ser ud til at have fulgt det palæstinensiske sjal, uanset farvekombination og oprindelse. Netmønsteret skal være et symbol, der repræsenterer fiskenet eller korn.

Det palæstinensiske sjal i vestlige lande.

Sjalet Shemaghen eller Palestina er et hundrede år gammelt tøj, der er tilbagevendende i lande med et tørt klima gennem historien. Det er egentlig ikke et tøj, hvis formål har været at blive et politisk symbol, men brugen af ​​tøjet i politiske sammenhænge har ikke desto mindre gjort det palæstinensiske sjal lidt belastet.

Det menes, at tøjet hovedsageligt er blevet brugt i Mellemøsten, men også i ørkenene i Afrika i over hundrede år, i løbet af den sidste halvdel af 90'erne er det blevet tilknyttet den palæstinensiske modstandsbevægelse.

I Vesten syntes tøjet at blive brugt af sympatisører for Palæstina, venstreorienterede ungdom og punks.

Men i 2000'erne kunne du imidlertid se en vending i trenden igen, og tøjet blev mere et modetilbehør. Da det palæstinensiske sjal vendte tilbage til hverdagens slid i større udstrækning, blev det endnu mere accepteret som et ikke-politisk symbol.

Som vi nævnte tidligere, bærer vestlige lande ikke tøjet, da tøjet traditionelt er båret. I stedet for at bruge tøjet som en hovedbeklædning og over ansigtet til at beskytte mod sol og sand, bærer vi dette som et tørklæde for at beskytte mod kulde. Alternativt som et tørklæde til rene stylister.

Shemaghen som militær tøj.

Shemaghen er meget praktisk i lande med stærk sol og meget sand. Derfor har tøjet været så almindeligt i Mellemøsten og andre steder med meget ørken.

Da USA kom ind i Afghanistan og Irak, har tøjet også været almindeligt i amerikanske soldaters udstyr. Dette (sammen med andre krige i ørkenlandskaber) har også gjort militærgrønne palæstinensiske sjaler blevet mere almindelige i vestlige lande.

Produkter

Butik

Information