Hatte

Her finder du vores sortiment af forskellige typer hatte. Her er alt fra klassiske solhatte til halmhatte med et rigtigt cowboy-look.

Vis filtre

Per side:
Side 1 af 2
Side 1 af 2

Køb hat online.

Hatten er et af vores mest klassiske hovedbeklædning og har over tid fået ekstremt forskellige former og udseende. Andre hovedbeklædninger som hatte og kasketter ændrer sig meget i deres udseende mellem forskellige modeller, men intet hovedbeklædning ændrer sig så meget, som hattene har gjort.

Hatten er blevet brugt ved mange forskellige lejligheder og formål gennem sin lange historie. Det er et praktisk tøj, der holder solen væk fra øjnene, et elegant hovedbeklædning sammen med en frakke eller beskyttelse mod regn.

Det kan undertiden være vanskeligt at købe en hat online, da omkredsen af ​​forskellige hoveder kan variere betydeligt. Moderne hatte i dag har ofte et gummibånd på indersiden af ​​hatten, der fastgør hatten omkring dit hoved, ligesom en flexfit-hætte.

Hatens historie indtil i dag.

Hatten fra starten var et stift hovedbeklædning, der hovedsageligt blev brugt til at beskytte mod sol, kulde og regn. Når man tænker på hattenes historie, sidder den ofte fast i klassiske billeder af statslige mænd i det 19. århundrede, store kvindehatte i 1700-tallet eller de foråret dekorerede hatte fra 1600-tallet, som vi kan forbinde med pirater og musketerer.

Men faktum er, at det første billede af en hat kan findes på et gravmaleri i det antikke Grækenland. Dette blev gjort for over 2000 år siden. Derefter var det en konisk stråhat, der blev afbildet i maleriet.

I middelalderen påtog hatten en mere markant rolle, da den begyndte at markere social status og også begyndte at blive brugt til at genkende visse grupper. Jøderne begyndte at bære de første varianter af Kippa, som normalt var gule. Kvindernes hovedbeklædning varierede i middelalderen, men da det blev overvejet, at en gift kvinde ikke ville vise sit hår, blev tørklæder og hatte mere almindelige.

Produkter

Butik

Information