Stråhatte

Her finder du hele vores sortiment af hårde og praktiske halmhatte. Hatten er ikke kun praktisk i sin funktion som beskyttelse mod solen, men er også en ægte stylist på dit tøj.

Vis filtre

Per side:

Køb stråhat på internettet

Hovedtræk ved stråhatten er at beskytte dit hoved og dine øjne mod solen. Jo større hat, jo større skygge vil hatten være. Du kan også sige, at jo større hatten er, jo mere overtager hatten dit tøj. Hvis du vil have en stråhue, der ikke udgør for meget af dit udseende, skal du se på en hat med en lidt mindre fod.

Fordelen ved stråhatte i stedet for hat i for eksempel læder er, at alle små huller i stråhattens fletning fungerer som en ventilation, der giver luften mulighed for at strømme frit gennem hatten og afkøle. Hatten i læder er mere isolerende, hvilket også har sine fordele.

En anden kendsgerning er, at halmhatten er lavet af et materiale, der ikke kræver så meget proces og er billigt at fremstille. Prisen for stråhatte er derfor vanskelig at slå.

Hvad er en stråhat?

Halm hat er virkelig et kollektivt navn på forskellige typer hatte vævet i halmlignende materiale. Tidligere lavede de ofte deres egne stråhatte af naturlige materialer, hvilket gjorde hattene meget billige at fremstille. Derfor kunne forskellige typer halmhatte ofte ses, selv hos mennesker i varme områder, der havde det værre.

Så var der selvfølgelig en smule mere elegante stråhatte, der var i status. Et eksempel på, hvordan en sådan hat kan se ud, kan ses, hvis man ser på Jarl Kulle i hans rolle som skurk i filmen Rasmus på farten. Der bærer Jarl Kulle en meget lige flettet træhue med sort silkebånd.

Halmhatten med sin sparsomme vævning gør den meget god til beskyttelse mod sol og varme. Desværre fungerer hatten mindre godt i beskyttelse mod regn og kulde.

Produkter

Butik

Information